Omenalajikkeemme

Aurinkoisessa Vårdössä, keskellä Ahvenanmaan saaristoa, viljelemme omenoita, joihin ainutlaatuinen mikroilmastomme jättää jälkensä. Viileät yöt, runsas auringonpaiste ja meren läheisyys antavat hedelmille niiden raikkaan makeuden, rapean rakenteen ja kauniit värisävyt – maun paikasta, jota kutsumme kodiksi.

Santana kypsyy syyskuun loppupuolella / lokakuun alussa. Lajike saa punaisen tai tummapunaisen peitevärin. Heti poiminnan jälkeen taustaväri voi olla hieman vihreä, mutta kypsyessään taustaväri muuttuu keltaiseksi.

Santanan malto on kiinteä ja rapea. Kauden alussa lajike on hapokkaampi, mutta kypsyessään makeus syrjäyttää hapokkuuden. Omenan maku pysyy silti raikkaana, aromikkaana ja malto kiinteänä.

Kotimainen omena pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Siksi omenat säilyvät parhaiten jääkaapissa +2-4 asteen lämpötilassa, mutta omenan maku tulee esiin voimakkaampana, jos se on ollut huoneenlämmössä muutaman tunnin.

Makuprofiili

Sopii kanssa

Crimson Crisp on uusin omenalajikkeemme. Sana ”Crisp” viittaa hedelmän rapeaan sisukseen, minkä huomaa heti ensimmäisellä puraisulla!

Crimson Crisp kypsyy lokakuun puolivälissä.

Lajike on punainen, keltaisella taustavärillä.

Hedelmälihan väri voi vaihdella vaaleankeltaisesta keltaiseen.

Suoraan puusta poimittuna Crimson voi maistua hieman happamalta, mutta korkean sokeripitoisuuden (n. 15 %) ansiosta hapokkuus tasapainottuu varastoinnin aikana. Crimson Crispin maku muistuttaa hieman melonin ja appelsiinin yhdistelmää.

Kotimaiset omenat pehmenevät nopeasti huoneenlämmössä. Kotona hedelmä säilyykin parhaiten jääkaapissa (+2–4 astetta).

Makuprofiili

Sopii kanssa

Elise on maukas ja aromaattinen omena, joka kypsyy lokakuun puolivälissä.

Lajikkeella on korkea makeus ja matala happamuus sekä kiinteä ja rapea hedelmäliha. Kuori on ohut ja miellyttävä pureskella.

Hedelmä muuttuu punaiseksi vihreällä taustavärillä. Taustaväri kuitenkin vaihtuu vihreästä keltaiseksi varastoinnin aikana. Yksi Elisen hieno ominaisuus on, että sen maku jopa paranee varastoinnin aikana (toisin kuin monilla muilla lajikkeilla).

Elise sopii erinomaisesti syötäväksi sellaisenaan, mutta myös ruoanlaittoon. Kotimaiset omenat pehmenevät nopeasti huoneenlämmössä. Kotona hedelmä säilyykin parhaiten jääkaappilämpötilassa (+2–4 astetta).

Makuprofiili

Sopii kanssa

Rubinola on aito syys-/talviomena, josta on tullut todellinen suosikki.

Kun Rubinola poimitaan oikeaan aikaan, hedelmässä on hieno tasapaino makeuden ja happamuuden välillä.

Omenassa on sitruksinen aromi ja kiinteä hedelmäliha. Hedelmän auringonpuoleinen puoli on punainen/oranssi tai punanoranssiraidallinen, taustaväriltään kullankeltainen.

Kotimaiset omenat pehmenevät nopeasti huoneenlämmössä. Siksi hedelmä säilyy parhaiten kotona jääkaapissa +2–4 asteen lämpötilassa. Omenan maku tulee kuitenkin parhaiten esiin, jos hedelmä on ollut huoneenlämmössä muutaman tunnin.

Makuprofiili

Sopii kanssa

Wilton’s Star (Red Jonaprince Select) muuttuu kypsyessään punaiseksi tai tummanpunaiseksi. Omenassa on valkoisesta kullankeltaiseen vaihteleva hedelmäliha, joka on melko kiinteä. Maku on aromaattinen ja siinä on hieno yhdistelmä makeutta ja sopivan hapokas. Omena on parhaimmillaan päivän huoneenlämmössä oltuaan, ja sen maussa on hieman päärynämäinen vivahde.

Wilton’s Star on aito jälkiruokaomena, jota voi syödä sellaisenaan tai käyttää salaatteihin, piirakoihin ja muihin leivonnaisiin.

Wilton’s Star on yksi parhaiten säilyvistä lajikkeistamme, ja sitä voidaan jopa varastoida elokuuhun asti oikeissa säilytysolosuhteissa.

Makuprofiili

Sopii kanssa