Omenalajikkeemme

Aurinkoisessa Vårdössä, keskellä Ahvenanmaan saaristoa, viljelemme omenoita, joihin ainutlaatuinen mikroilmastomme jättää jälkensä. Viileät yöt, runsas auringonpaiste ja meren läheisyys antavat hedelmille niiden raikkaan makeuden, rapean rakenteen ja kauniit värisävyt – maun paikasta, jota kutsumme kodiksi.

Wilton’s Star (Red Jonaprince Select) muuttuu kypsyessään punaiseksi tai tummanpunaiseksi. Omenassa on valkoisesta kullankeltaiseen vaihteleva hedelmäliha, joka on melko kiinteä. Maku on aromaattinen ja siinä on hieno yhdistelmä makeutta ja sopivan hapokas. Omena on parhaimmillaan päivän huoneenlämmössä oltuaan, ja sen maussa on hieman päärynämäinen vivahde.

Wilton’s Star on aito jälkiruokaomena, jota voi syödä sellaisenaan tai käyttää salaatteihin, piirakoihin ja muihin leivonnaisiin.

Wilton’s Star on yksi parhaiten säilyvistä lajikkeistamme, ja sitä voidaan jopa varastoida elokuuhun asti oikeissa säilytysolosuhteissa.

Makuprofiili

Sopii kanssa

Gloster on aito talviomena, jolla on erittäin hyvä säilyvyys.

Gloster on viimeinen omenalajikkeemme, joka poimitaan – lokakuun puolivälistä loppuun. Joina­kin vuosina lumi on saapunut ennen kuin Glosterin poiminta on ollut täysin valmis (kuvassa).

Gloster saa punaisen peitevärin vihreän–kellertävän taustavärin päälle.

Glosterin hedelmäliha on kiinteä ja rapea. Ohut kuori tekee siitä miellyttävän syötävän. Vaikka hedelmä on vähähappoinen, sen maku on hyvin raikas. Siksi omena sopii erinomaisesti välipalaksi.

Kotimaiset omenat pehmenevät nopeasti huoneenlämmössä. Sen vuoksi hedelmä säilyy parhaiten kotona jääkaapissa +2–4 asteen lämpötilassa.

Makuprofiili

Sopii kanssa