Omenalajikkeemme

Aurinkoisessa Vårdössä, keskellä Ahvenanmaan saaristoa, viljelemme omenoita, joihin ainutlaatuinen mikroilmastomme jättää jälkensä. Viileät yöt, runsas auringonpaiste ja meren läheisyys antavat hedelmille niiden raikkaan makeuden, rapean rakenteen ja kauniit värisävyt – maun paikasta, jota kutsumme kodiksi.

Santana kypsyy syyskuun loppupuolella / lokakuun alussa. Lajike saa punaisen tai tummapunaisen peitevärin. Heti poiminnan jälkeen taustaväri voi olla hieman vihreä, mutta kypsyessään taustaväri muuttuu keltaiseksi.

Santanan malto on kiinteä ja rapea. Kauden alussa lajike on hapokkaampi, mutta kypsyessään makeus syrjäyttää hapokkuuden. Omenan maku pysyy silti raikkaana, aromikkaana ja malto kiinteänä.

Kotimainen omena pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Siksi omenat säilyvät parhaiten jääkaapissa +2-4 asteen lämpötilassa, mutta omenan maku tulee esiin voimakkaampana, jos se on ollut huoneenlämmössä muutaman tunnin.

Makuprofiili

Sopii kanssa

Crimson Crisp on uusin omenalajikkeemme. Sana ”Crisp” viittaa hedelmän rapeaan sisukseen, minkä huomaa heti ensimmäisellä puraisulla!

Crimson Crisp kypsyy lokakuun puolivälissä.

Lajike on punainen, keltaisella taustavärillä.

Hedelmälihan väri voi vaihdella vaaleankeltaisesta keltaiseen.

Suoraan puusta poimittuna Crimson voi maistua hieman happamalta, mutta korkean sokeripitoisuuden (n. 15 %) ansiosta hapokkuus tasapainottuu varastoinnin aikana. Crimson Crispin maku muistuttaa hieman melonin ja appelsiinin yhdistelmää.

Kotimaiset omenat pehmenevät nopeasti huoneenlämmössä. Kotona hedelmä säilyykin parhaiten jääkaapissa (+2–4 astetta).

Makuprofiili

Sopii kanssa

Wilton’s Star (Red Jonaprince Select) muuttuu kypsyessään punaiseksi tai tummanpunaiseksi. Omenassa on valkoisesta kullankeltaiseen vaihteleva hedelmäliha, joka on melko kiinteä. Maku on aromaattinen ja siinä on hieno yhdistelmä makeutta ja sopivan hapokas. Omena on parhaimmillaan päivän huoneenlämmössä oltuaan, ja sen maussa on hieman päärynämäinen vivahde.

Wilton’s Star on aito jälkiruokaomena, jota voi syödä sellaisenaan tai käyttää salaatteihin, piirakoihin ja muihin leivonnaisiin.

Wilton’s Star on yksi parhaiten säilyvistä lajikkeistamme, ja sitä voidaan jopa varastoida elokuuhun asti oikeissa säilytysolosuhteissa.

Makuprofiili

Sopii kanssa