Santana

Santana kypsyy syyskuun loppupuolella / lokakuun alussa. Lajike saa punaisen tai tummapunaisen peitevärin. Heti poiminnan jälkeen taustaväri voi olla hieman vihreä, mutta kypsyessään taustaväri muuttuu keltaiseksi.

Santanan malto on kiinteä ja rapea. Kauden alussa lajike on hapokkaampi, mutta kypsyessään makeus syrjäyttää hapokkuuden. Omenan maku pysyy silti raikkaana, aromikkaana ja malto kiinteänä.

Kotimainen omena pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Siksi omenat säilyvät parhaiten jääkaapissa +2-4 asteen lämpötilassa, mutta omenan maku tulee esiin voimakkaampana, jos se on ollut huoneenlämmössä muutaman tunnin.

Makuprofiili

Sopii kanssa

Sesonki

🍂 Syksy