Rubin
Rubin on alun perin tšekkiläinen lajike. Muita tunnettuja Rubinista peräisin olevia lajikkeita ovat esimerkiksi Rubinola ja Topaz.
Omena on maultaan mieto ja erittäin mehukas. Kellertävän valkoinen hedelmäliha on rapea, siinä on korkea sokeripitoisuus ja omena sopii siksi erinomaisesti syötäväksi sellaisenaan. Lajike on poimintakypsä syyskuun puolivälissä, jolloin hedelmä saa kauniin punaisen tai punaraidallisen auringonpuoleisen värin keltaisella taustalla.
Omena säilyy parhaiten +2-4 °C. Huoneenlämmössä omenat pehmenevät nopeasti. Kotona omenat voi säilyttää jääkaapissa tai vaihtoehtoisesti parvekkeella niin kauan kuin ulkolämpötila pysyy viileänä mutta ei riskeeraa laskea pakkasen puolelle.
